Ви не зайшли.
На днях Киевский университет опубликовал новые правила приёма на 2010-2011 год www.univ.kiev.ua/ua/abit/rules/
Среди прочего сразу бросается в глаза:
"6.5.Конкурсний відбір осіб на навчання за ОКР «магістр» та «спеціаліст» здійснюється за їхнім рейтингом атестаційними комісіями факультетів/інститутів. Рейтинг особи, яка бере участь у конкурсному відборі, визначається її конкурсною оцінкою.
Конкурсна оцінка (КО) особи, яка претендує на зарахування за ОКР «магістр», формується за формулою:
КО = СБ + ДА + ДБ + ВІМ + ВВ ....."
Теперь всем четверокурсникам придётся сдавать выпускной экзамен (по 100-бальной шкале), вступительный экзамен по химии (100) и иностранному языку (100) ?? И к этому ещё прибавится средний балл диплома по 100-бальной системе? Поделитесь мнениями, что нас ждёт? Нам по большинству зачётов и некоторых экзаменов баллы вообще "от фонаря" ставят, а они формируют наш рейтинг при поступлении в магистратуру!
Поза форумом
Дуже шкода, що є випадки, коли бали виставляються "від ліхтаря". При кредитно-модульній системі, за якою ми працюємо, для кожної навчальної дисципліни передбачається наявність Навчальної програми (на факультеті такі програми розроблені і затверджені), в якій крім тем лекцій і практичних робіт, списку рекомендованої літератури та питань, що виносяться на екзамен або залік, детально розписано бали за кожен тип роботи, а також принцип їх нарахування. Отже кожен студент має можливість відслідковувати свою успішність на кожному етапі впродовж всього семестру. Існує також можливість підвищити свій рейтинг шляхом виконання самостійних робіт, передбачених у Програмі.
Поза форумом
Ольга Антоновна, мы студенты знаем, что такие программы есть по каждой дисциплине, но где их можно посмотреть? Почему на сайте химического факультета нельзя выложить все программы? Это ж не секрет. Или можно по одному экземпляру отдать в нашу библиотеку, чтобы студент всегда мог посмотреть, как темы грядущих лекций и семинаров, так и виды деятельности, по которым его будут оценивать. Мы первые идём по болонской системе на факультете и, получив дипломы бакалавра, будем "приятно" удивлены буквами ECTS, которые нам выставили.
Поза форумом
Я була впевнена, що кожен викладач ознайомив студентів з Програмою курсу, який він читає (викладач зобов'язаний це зробити). По своєму спецкурсу я дала роздруківку Програми на першій чи другій лекції. Нажаль не всі викладачі погоджуються викладати програми на сайт, а я не маю права цього робити без їхньої згоди (хоч це було б найкраще). Втім я зобов'язуюсь надати всі Програми до нашої бібіліотеки найближчими днями.
Поза форумом
А взагалі, як студент може дізнатися про оцінки ECTS, які йому виставили до екзамінаційної (залікової) відомості? Там цікава система розподілу (10% A, 25% B, 30% C ....) і викладачі нам не можуть повідомити на іспиті, яку саме оцінку ECTS ми одержали.
Поза форумом
к сожалению, преподаватели сами часто не знают, как правильно расчитать эти балы - мучаются все, не только студенты. Но как по мне, на факультете при распределении в магистратуру все еще действует принцип из старого анекдота про зайца и его научного руководителя льва. Так что балы на нынешнем этапе - это всего лишь прикрытие - объективности в расчетах мало.
Поза форумом
Я не розумію, звідки інформація про "страждання " викладачів при нарахуванні балів. Справа в тому, що викладачі самі визначають бали за кожен тип роботи при вивченні навчальної програми (в межах 100 балів). Тобто вони самі встановлюють правила гри (якщо виникають питання, вони звертаються до мене і ми їх оперативно вирішуємо), так звідки ж візьмуться проблеми дотримання цих "правил", тобто розрахунку суми балів за семестр. В екзаменаційних і залікових відомостях виставляються оцінки за національною шкалою і за 100-бальною (що доводиться до відома студента). Але з діскусії, що виникла, очевидною є недостатня проінформованість студентів в цьому аспекті. Якщо є потреба, я готова зустрітись із студентами і відповісти на всі запитання.
Поза форумом
Так всё таки, с этого года действительно действуют новые правила приёма в магистратуру senate.univ.kiev.ua/polozhennya.htm#9 или это такая формальность? Собственно, именно это я хотел обсудить, а не 100-бальную шкалу. Теперь даже красный диплом роли не играет при поступлении, только баллы? Чувствую, лето 2010 года будет жаркое...
Поза форумом
Правила прийому до Київського національного університету імені Тараса Шевченка на 2009/2010 навчальний рік для підготовки за освітньо-кваліфікаційним рівнем "спеціаліст", "магістр" та
Програма вступного іспиту з хімії для вступу у Магістратуру на 2009/2010 навчальний рік (форма вступного випробування - усний іспит) дивіться на нашому сайті. http://www.chem.univ.kiev.ua/ua/for_ent … ion_terms/
Що стосується Диплому із відзнакою: врахування буде опосередкованим, оскільки при визначенні рейтингової оцінки враховується середній бал диплома, оцінка за держіспит, оцінка за дипломну роботу (див. розрахункове рівняння). Новим у правилах, фактично, є лише іспит з іноземної мови. Якщо у Вас виникли запитання, я готова на них відповісти, зустрівшись, наприклад, із студентами випускного курсу (окремо по групах чи з усім курсом), можна задать запитання мені безпосередньо (знайти мене на факультеті не важко).
Поза форумом
А яке буде в цьому році держзамовлення в магістратуру? На сайті вказано, що ліцензований обсяг набору - 70, а скільки з них бюджетних місць не зазначено.
Поза форумом
[ Згенеровано за 0.029 секунд, виконано 7 запитів - Використано пам'яті: 604.95 КБ (Пік: 651.52 КБ) ]