Форум хімфаку КНУ

Неформальне спілкування навколо факультетського життя

Ви не зайшли.

Оголошення

Увага! Пошта в доменах Яндекс і Mail.ru не працюватиме у профілях форумчан через введені урядом України санкції проти цих компаній. Всім, хто раніше використовував подібну пошту, для збереження колишньої функціональності форуму, рекомендується змінити її.

Форум є місцем неформального спілкування абітурієнтів, студентів, випускників та співробітників факультету. Всі повідомлення, опубліковані на форумі, відображають виключно точку зору їхніх авторів і, в жодному разі, не є офіційною позицією факультету. Зі свого боку, адміністрація форуму стежить лише за дотриманням загальноприйнятих норм громадського спілкування та технічною працездатністю форуму.

Для тих, хто не має кириличної розкладки клавіатури - віртуальна клавіатура. Бажаємо вам приємного проведення часу!

#31 05.04.2006 00:57:05

korendovych
Користувач
Реєстрація: 29.11.2005
К-ть повідомлень: 378
Веб-сайт

Re: Болонский процес


Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it.

                                                                                                       Richard Feynman

Поза форумом

#32 10.04.2006 12:42:45

kazik
Користувач
Місце: З 6 гуртожитка
Реєстрація: 12.12.2005
К-ть повідомлень: 90
Веб-сайт

Re: Болонский процес


Хай живе і процвітає........

Поза форумом

#33 17.04.2006 02:17:48

korendovych
Користувач
Реєстрація: 29.11.2005
К-ть повідомлень: 378
Веб-сайт

Re: Болонский процес

kazik написав раніше:

прочитал также оригинальную статью, на которую они ссылаются

gazeta.univ.kiev.ua/?act=view&id=860

любопытно, и до части 3.3 читал с большим интересом, но потом без всякого перехода идет следующее:

3.3. Позитивні і негативні сторони процесу. Погляд студента.

Основною претензією до нашого міністерства освіти серед небайдужих студентів було і є те, що думкою власне студентів ніхто так і не поцікавився. А от по відношенню до самих змін небайдужих студентів можна розділити на дві групи: "ті хто ходять на пари і не вчаться" і "ті хто не ходять на пари і вчаться"

Давным-давно в незапамятные времена меня учили, что 2х2=4: если мы разделяем студентов по двум независимым категориям, то должно получится не две, а четыре группы

1. ходят на пары и учатся
2. ходят на пары и не учатся
3. не ходят на пары и учатся
4. не ходят на пары и не учатся

О категории 4 замечу лишь, что "таких гнать надо", но вот про категорию 1 не упомянули совсем незаслуженно. Может быть автор, имеет в виду, что они "равнодушные"?
Дальше лучше:

Студентам першої групи зміни подобаються. Вони і раніше на пари ходили і регулярно д/з робили. А тепер тільки за це можна і "п'ять" отримати.

?! Если студент ходит на пары и выполняет все требования, то я считаю, что он учится. И если ему за это ставят пять, то такой исход мне кажется вполне логичным.

Но, похоже, это еще не предел. Следующий абзац:

Давайте поглянемо на "кваліфікованого працівника" згідно з сучасним "раскладом":
- кожен день автоматично приходить на роботу (звичка ще з університету)
- прекрасно виконує велику кількість елементарних завдань (університетські д/з теж не особливо відрізнялись оригінальністю).

если выкинуть слово "элементарный", то я с таким "раскладом" полностью согласен. Хороший работник должен приходить на работу и прекрасно выполнять работу. Не вижу проблемы, более того, если бы все так делали - жить было бы намного проще wink   
Дальше идут неаргументированные посылки

Якщо додати до всього вищепереліченого той факт, що болонська система передбачає дуже вузьку спеціалізацію ("...Замість лікарів будуть готивати спеціалістів із правого і лівого вуха...")

Кажучи прямо, болонська система - це система, що продукуватиме безініціативну робочу масу...

Що можна сказати про Україну в контексті БП, то факт приєднання до процесу не вирішує жодної з існуючих в українській освіті і науці проблем, а деякі (наприклад хабарництво) навіть поглиблює.

со странными выводами:

Наприклад, в кожному університеті проект положення про введення кредитно-модульної системи повинен готуватися студентами.


Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it.

                                                                                                       Richard Feynman

Поза форумом

#34 25.05.2006 18:47:05

Pavlik
Користувач
Реєстрація: 24.05.2006
К-ть повідомлень: 7

Re: Болонский процес

Очень бы помог курс по Gaussian....




Мне кажется, что для нас программу Gaussian можно смело заменить програмой например Gamess. Мало того, он распространяется бесплатно, единственное что надо, так это зарегестрироваться на сайте. Есть очень много оболочек и для кластеров, и для Windows, и для други ОС. Единствное что, так это нужен человек который бы читал этот спецкурс и мог бы провести соответсвующие лабы (смотри korindovycha) например в компьютерном класе. Кстате, в отличее от Gaussianа, Gamess позволяет получать результаты по точносте не уступающие, но при меньшей затрате машинного времени. Выигрыш заключается в сильном потреблении RAM (в отличии от Gaussianа) и/или файла подкачки. Думаю что есть куда розвиваться. Было бы желание.

Поза форумом

#35 25.05.2006 19:54:30

adsh
реалист
Місце: КНУ, химфак
Реєстрація: 12.05.2005
К-ть повідомлень: 804
Веб-сайт

Re: Болонский процес

Pavlik написав раніше:

Очень бы помог курс по Gaussian....

По моему - единственный, кто смог бы читать такой курс на факультете - это Л.И. Савранский. Только - он уже почти на пенсии...

Поза форумом

#36 25.05.2006 20:23:01

hsda
Гість

Re: Болонский процес

adsh написав раніше:

По моему - единственный, кто смог бы читать такой курс на факультете - это Л.И. Савранский. Только - он уже почти на пенсии...

В идеале на хим. ф-те должна быть кафедра квантовой химии и молекулярного моделирования, чьи сотрудники и должны были бы этим заниматься... Жаль, что традиционно теории не уделяется дОлжного внимания на факультете.

#37 25.05.2006 21:23:57

adsh
реалист
Місце: КНУ, химфак
Реєстрація: 12.05.2005
К-ть повідомлень: 804
Веб-сайт

Re: Болонский процес

hsda написав раніше:

Жаль, что традиционно теории не уделяется дОлжного внимания на факультете.

Это Вам так кажется - многие курсы на кафедрах переделаны в пользу трепологии (теории) wink. Всё из-за недостатка финансирования и выхода на пенсию старых кадров, которые в этом понимали куда больше.

Поза форумом

#38 25.05.2006 21:35:59

hsda
Гість

Re: Болонский процес

adsh написав раніше:

Это Вам так кажется - многие курсы на кафедрах переделаны в пользу трепологии (теории) wink. Всё из-за недостатка финансирования и выхода на пенсию старых кадров, которые в этом понимали куда больше.

Ну тогда - слава Богу, что я уже давно не студент хим. ф-та. Но искренне сочувствую нынешним студентам.

#39 01.06.2006 18:08:56

Егор Самусенко
Гість

Re: Болонский процес

Студентська газета УНІВЕР має нагоду порадувати Тебе своїм новим проектом "Стратегія розвитку університету" та запросити Тебе до участі в ньому!

Перший крок в проекті - дослідження реалій впровадження Болонського процесу в нашому університеті.

Назва: "Практика впровадження Болонського процесу в нашому університеті."

Кожен з нас вже багато чув, що таке Болонський процес. Більш того, він вже стає реальністю, бо країна підписала відповідну декларацію. Але мінусом є впровадження Болонського процесу в університеті "за вказівкою міністерства" або "по трактовці деканату", без врахування думки студентства з цього приводу.
Саме тому студентська газета УНІВЕР розпочинає дослідження точки зору студентства на практику впровадження Болонського процесу в нашому університеті. Результати дослідження будуть донесені до керівництва вузу та презентовані на круглому столі між студентством, адміністрацією вузу та Міністерством освіти і науки.

Як можна приєднатися та допомогти в розвитку Проекту?

По-перше, нам важлива Твоя думка щодо впровадження Болонського процесу на Твоєму факультеті. Надсилай свої рефлексії на Болонський процес до 20 червня на univer@univ.kiev.ua з темою "Болонський процес". Приєднуй своїх друзів до розвитку університету - розповідай їм про проект!

По-друге, УНІВЕР розробив два типи оголошення про Проект - обидва чорно-білі формату А4, які легко роздрукувати на простому принтері та повісити на дошці оголошень свого факультету. Ми будемо вдячні Тобі за це! Обидва оголошення в форматі pdf (bologna1.pdf та bologna2.pdf) є у доданих файлах поряд з цим листом - обирай те, що більше подобається Тобі, і друкуй!

По-третє, УНІВЕР має намір провести велике соціологічне опитування студентства на тему впровадження Болонського процесу в університеті. Скоріше за все, воно буде проведене вже на початку наступного навчального року, але зараз є час, щоб розробити проект соціологічного дослідження. Ми потребуємо Твоєї допомоги в розробці якісної анкети та в подальшому проведенні опитування.

З будь-якими питаннями, пропозиціями та ідеями, сміло пишіть на univer.media@gmail.com або телефонуйте 8 (066) 411 81 58 (Єгор Самусенко)!

З інформацією для Тебе,
Єгор Самусенко,
головний редактор студентської газети Київського національного університету імені Тараса Шевченка УНІВЕР
univer.media@gmail.com

p.s. объявления есть на ftp.univ.kiev.ua/pub/incoming/univer/

#40 27.09.2006 20:32:49

mykhailo_kor
Користувач
Реєстрація: 27.09.2006
К-ть повідомлень: 1

Re: Болонский процес

Профессорский клуб в студенческом форуме - это здорово! Особенно, если сюда будут приходить разные профессора и находить время написать что-то новое и интересное.
К сожалению, не все профессора (и это суровая правда жизни!) умеют пользоваться Интернетом. А учиться не хотят ("нет времени") или считают, что уже поздно. Что делать? Сделать усилие и попросить аспиранта или студента научить азам.

Поза форумом

Зараз в цій темі користувачів: 0, гостей: 1
[Bot] ClaudeBot

Низ форуму

Під управлінням FluxBB
Модифікував Visman

[ Згенеровано за 0.114 секунд, виконано 9 запитів - Використано пам'яті: 614.71 КБ (Пік: 661.28 КБ) ]